20 marca 2023 roku w Reims we Francji, odbyła się 12 edycja międzynarodowego konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych Trophee Mille International, którego celem było podkreślenie zarówno talentów, jak i motywacji uczniów ze wszystkich krajów i kultur.
W tym roku aż 11 drużyn wzięło udział w tym międzynarodowym wydarzeniu. Nasz kraj reprezentowali Aleksandra Zajęcka i Oskar Brzozowski pod przewodnictwem nauczyciela Michała Markowicza z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego im. Danuty Siedzikówny „Inki” w Kielcach.
Kieleccy zawodnicy nie zajęli miejsc medalowych, ale z pewnością mają powody do dumy.
To był ich pierwszy występ na niezwykle wymagającej międzynarodowej arenie.
Gratulujemy uczestnikom i zachęcamy do zapoznania się z relacją z wydarzenia.
https://newsgastro.pl/wydarzylo-sie/uczniowie-z-kielc-w-finale-trophee-mille-international/