20 lutego 2017

Szkolenie dla nowo powołanych dyrektorów szkół i placówek oświatowych z województwa świętokrzyskiego, którzy objęli stanowisko z dniem 1 września 2016 r.

Panie/Panowie Dyrektorzy szkół i placówek oświatowych w województwie świętokrzyskim, którzy objęli stanowisko z dniem 1 września 2016 r.

Szanowni Państwo,

serdecznie zapraszam do udziału w kolejnym szkoleniu dla nowo powołanych dyrektorów szkół i placówek oświatowych z województwa świętokrzyskiego.

Spotkanie odbędzie się 28 lutego 2017 r. o godzinie 10.00 w Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Nowinach, ul. Gimnazjalna 1, 26-052 Sitkówka-Nowiny.

PROGRAM SZKOLENIA:

PANEL I

10.00 – 12.00 – Pani Barbara Maciejewska  – starszy wizytator Wydział Nadzoru Pedagogicznego i Strategii Kuratorium Oświaty w Kielcach – organizacja pomocy psychologiczno-pedagogicznej, organizacja zajęć rewalidacyjnych, wczesnego wspomagania rozwoju dziecka  oraz najważniejsze zmiany dotyczące kształcenia specjalnego;

12.00 – 12.30 – przerwa kawowa;

PANEL II

12.30 – 14.00 – wystąpienie zaproszonych gości:

• Pana Jana Cedro – Dyrektora Gimnazjum im. Jana Pawła II w Daleszycach – który udzieli informacji na temat pozyskiwania środków finansowych dla szkół;
  • Pana Krzysztofa Wójcikowskiego – Dyrektora Zespołu Szkół w Ćmińsku – który udzieli informacji o tym, „Jaka powinna być dobra szkoła? Jak pracować, aby osiągać sukcesy?”;

14.00 – 15.00 – dyskusja.

Ze względów organizacyjnych prosimy o potwierdzenie uczestnictwa do 27 lutego 2017 r. do godziny 9.00

Formularz rejestracyjny

W razie pytań proszę o kontakt z koordynatorami:

Wiesław Gruszka – starszy wizytator Kuratorium Oświaty w Kielcach: tel. (41) 343-38-53, wieslaw.gruszka@kuratorium.kielce.pl

Renata Jędrzejewska – wizytator Kuratorium Oświaty w Kielcach: tel. (41) 342-18-49,
renata.jedrzejewska@kuratorium.kielce.pl

Świętokrzyski Kurator Oświaty